UFC 285
fot. Zdjęcie: UFC
Udostępnij:

UFC 285: Jones poddaje Gane i zdobywa pas! (Wyniki)

W walce wieczoru Jon Jones udanie powrócił do przerwie i poddał Cyrila Gane. Tym samym został nowym mistrzem wagi ciężkiej.

Natomiast Mateusz Gamrot w karcie głównej zdołał pokonać Jalina Turnera na pełnym dystansie.


Wyniki gali

Karta główna

265 lb: Jon Jones (27-1, 1 N/C) pok. Ciryl Gane (11-2) przez poddanie (gilotyna), Runda 1, 2:01 – o pas wagi ciężkiej
125 lb: Alexa Grasso (16-3) pok. Valentina Shevchenko (23-4) przez poddanie (duszenie zza pleców), Runda 4, 4:34– o pas wagi muszej
170 lb: Shavkat Rakhmonov (17-0) pok. Geoff Neal (15-5) przez poddanie (duszenie zza pleców w stójce), Runda 3, 4:17
155 lb: Mateusz Gamrot (22-2, 1 N/C) pok. Jalin Turner (13-6) przez niejednogłośną decyzję (29-28, 28-29, 30-27)
185 lb: Bo Nickal (4-0) pok. Jamie Pickett (13-9) przez poddanie (trójkąt rękoma), Runda 1, 2:54

Karta wstępna:

135 lb: Cody Garbrandt (13-5) pok. Trevin Jones (13-10, 1 N/C) przez jednogłośną decyzję (29-28, 29-28, 29-28)
185 lb: Dricus Du Plessis (19-2) pok. Derek Brunson (23-9) przez TKO (poddanie narożnika), Runda 2, 4:59
125 lb: Amanda Ribas (12-3) pok. Viviane Araujo (11-5) przez jednogłośną decyzję (29-27, 30-26, 30-27)
185 lb: Marc-Andre Barriault (15-6, 1 N/C) pok. Julian Marquez (9-4) przez TKO (ciosy), Runda 2, 4:12

Karta przedwstępna:

170 lb: Ian Garry (11-0) pok. Kenan Song (19-7) przez TKO (ciosy), Runda 3, 4:22
135 lb: Cameron Saaiman (8-0) pok. Mana Martinez (10-4) przez większościową decyzję (29-26, 28-27, 28-28)
115 lb: Tabatha Ricci (8-1) pok. Jessica Penne (14-7) przez poddanie (balacha), Runda 2, 2:14
135 lb: Farid Basharat (10-0) pok. Da’Mon Blackshear (12-5-1) przez jednogłośną decyzję (29-28, 29-28, 29-28)
155 lb: Loik Radzhabov (17-4-1) pok. Esteban Ribovics (11-1) przez jednogłośną decyzję (29-28, 29-28, 29-28)

Przeczytaj też:  UFC 285: Gamrot rozprawił się z Turnerem na pełnym dystansie!


Kamil Gieroba
Data publikacji: 5 marca 2023, 7:00
Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *