Salim Touahri
sportowefakty.wp.pl

Oświadczenie managera Salima Touahriego w sprawie zatrzymania za handel narkotykami

Wczoraj informowaliśmy o zatrzymaniu byłego zawodnika UFC Salima Touahriego przez organy ścigania w sprawie podejrzenia o handel narkotykami.

Dzisiaj oświadczenie w tej sprawie wydał manager Salima, Paweł Kowalik.

W związku z medialnymi doniesieniami o zatrzymaniu zawodnika naszej grupy Salima Touahriego oświadczamy iż faktycznie nasz klient przebywa obecnie w areszcie śledczym. Jedyną podstawą zatrzymania są zeznania osoby o wątpliwej reputacji, która dodatkowo została w przeszłości skazana prawomocnym wyrokiem sądu.

Nie przedstawiono żadnych dowodów na jakąkolwiek nielegalną działalność Salima. Jesteśmy przekonani o niewinności związanego z nami od wielu lat zawodnika, który jest dbającym o rodzinę sportowcem. Jednocześnie apelujemy o nieskracanie nazwiska Salima do samej litery T., gdyż nie ma on nic na sumieniu, by zasłaniać mu oczy i skracać nazwisko.

Nie pozostaje nam nic innego jak czekać na dalszy rozwój sytuacji w tej sprawie, i miejmy nadzieje, że niebawem zawodnika grupy MMA Cartel ponownie zobaczymy w akcji na arenach sportowych.

Przeczytaj także: Walka Juras vs. Kołecki na horyzoncie

NEWSPolska